Keuzeapp

Om een nieuwe generatie leerlingen te helpen bij het maken van hun keuzes zal een online keuzeapp worden ontwikkeld. Leerlingen, ouders en verzorgers, leerkrachten, mentoren en decanen kunnen gebruik maken van deze keuzeapp om zich te ori├źnteren op mogelijke schoolloopbanen en om de effecten van verschillende keuzes in de onderwijsloopbaan te zien.

In de keuzeapp zullen de voor- en nadelen van elke loopbaan beschikbaar worden gesteld voor leerlingen en scholen, waardoor leerlingen, decanen en leerkrachten beter geïnformeerd zijn over de mogelijke schoolloopbanen.

De insteek is dat we de blik van leerlingen willen verruimen; aan welke mogelijkheden hebben zij nog niet gedacht? We verwachten dat leerlingen beter een weloverwogen beslissing kunnen maken met deze keuzeapp en dat hun keuzes beter zullen passen bij de talenten en interesses van leerlingen, omdat de inhoud van de keuzeapp gebaseerd wordt op de onderzoeksresultaten van dit project.

Om de keuzeapp zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de doelgroep, benaderen we regelmatig enkele leerlingen om de app uit te proberen en ons hierover te adviseren.